Rakennesuunnittelun ohjelmat.
Laskentaohjelmat

Suunnitteluohjelmistojen valinta voi olla vaikeaa. Kehitämme itse laskentaohjelmistoja ja meillä on kokemusta useista kansainvälisesti laajassa käytössä olevista ohjelmistoista. Tunnemme niiden ominaisuudet ja osaamme soveltaa niitä erilaisissa projekteissa. Voimme auttaa selvittämään mitkä ovat sopivia alan ohjelmistoja teidän tarpeisiinne tai olisiko oman ohjelmiston kehitys vaihtoehto.
"Meillä on 6 Scia Engineer lisenssiä, jotka ovat tehokkaassa käytössä monipuolisissa rakennesuunnittelun tehtävissä. Scia Engineer pystyy loistavasti vastaamaan kaikkiin rakennesuunnittelun tarpeisiimme. SCIA Engineeriä on helppo suositella."

Jukka Löytynoja
Suunnittelujohtaja
Best-Hall Oy
"Insinööritoimisto Jonecon Oy käyttää StruSoftin Fem Plate ohjelmistoa holvien raudoitusten FEM-laskentaan. Ohjelma on ominaisuuksiinsa nähden helppokäyttöinen ja kokonaisuutena yllättävän monipuolinen."

Jani Lipsanen
Osastopäällikkö
Insinööritoimisto Jonecon Oy
"Jigi on ollut käytössä toimistossamme jo vuosia. Olemme tyytyväisiä edullisen ohjelman ominaisuuksiin ja vahvaan tuotekehitykseen. Jigin tuki- ja koulutuspalvelut ovat aina olleet ykkösluokaa. Mielestämme Jigi voisi kuulua jokaisen suomalaisen rakennesuunnittelijan työasemaan."

Olli Vaajasaari
Toimitusjohtaja
Insinööritoimisto Tilatek Oy
Ajankohtaista

Olemme lopettaneet laskentaohjelmien jälleenmyynnin. Palvelemme jatkossa laskentaohjelmien ohjelmistokehitykseen liittyvissä asioissa. Jigi ohjelman liiketoiminta on siirtynyt Strusoft AB:lle ja ohjelman myynti, tuki ja kehitys jatkuu heidän toimestaan.FEM Design 19 on julkaistu. Versio 19 tarjoaa markkinoiden parhaan 3D ja 2D CLT-rakenteiden mitoituskokonaisuuden. Mukana omien CLT-levyjen määritys, CLT levyjen mitoitus Eurocoden mukaan, mukana myös nurjahdusmitoitus seinille. Lisäksi uudessa versiossa on parannettu puun palomitoitusta (ulkoinen suojaus), parannettu API:a ja lisätty parametrinen mallinnus. Lisäksi paljon pieniä käytettävyyden parannuksia.

cltSCIA Engineer versio 19 on julkaistu. Betonimitoitusta parannettu. Automaattinen raudoitus. Laatoille vapaa käyttäjän raudoitus, epälineaarista muurattujen rakenneosien analyysiä parannettu. Epälineaarinen kontakti ympäröiviin rakenneosiin. Rakennuksen jäykistyslaskennan voimasuureiden laskentaa kehitetty. SIA mitoitus teräkselle. Avoin ohjelmointirajapinta API ja paljon muuta.

SciaKiinnostaako ohjelmistoesittely?

Tutustu hyvässä ohjelmistoesittelyssä rakennesuunnittelun ehdottomiin laatuohjelmiin. Tule toimistoomme Helsingin Lauttasaareen, pyydä esittely omassa toimistossanne (pk-seutu lähtökohtaisesti, muualle eri sopimuksen mukaan) tai osallistu kätevään web-demoon – se on mainio tapa tutustua tarkemmin näihin ohjelmiin oletpa sitten missä päin tahansa.

JIGI on suosittu suomalainen, edullinen ja monipuolinen. Puu-,betoni- ja teräsmoduulit vakiona, Eurocode, tuottaa monipuoliset ja selkeät dokumentit. Katso lisää www.jigi-soft.fi

FEM-DESIGN. StruSoftin pohjoismainen laatutuote. Monipuolinen FEM-ohjelmisto. Vahva mm-elementtisuunnittelussa. Laatta-ohjelmisto 2D-Plate on Suomen suosituimpia lajissaan. Katso lisää www.strusoft.com

SCIA ENGINEER. Euroopan nro 1 FEM-ohjelmisto. Vahvassa nousussa myös Suomessa. BIM mallinnus, laskenta, mitoitus ja raportointi yhdessä ohjelmassa. Paikallavalurakenteet, esi-ja jälkijännitetyt rakenteet, muuratut rakenteet, kuitubetoni, teräsrakenteet, ohutlevyrakenteet… Katso lisää www.scia.netFEM Design elementtisuunnittelu seminaari 4.12.2018 klo 13. Paikka: Virtual Systems Oy Itälahdenkatu 18 A 5.krs 00210 Helsinki. Ilmainen miniseminaari, jossa käsitellään betonielementtien mallintamista ja mitoitusta sekä esijännitysten mitoitusta FEM-Design ohjelmistolla. Seminaarissa käsitellään nimenomaan esivalmistettujen elementtien FE mallinnuksen erityispiirteitä.Tule nyt tutustumaan alan huippuohjelmistoon. Ilmoittaudu 30.11 mennessä.

SciaSCIA Engineer versio 18.1 on julkaistu. Paljon uusia ominaisuuksia. Käyttöliittymää parannettu, Uusi TEKLA import, kuitubetonilaattojen mitoitus epälineaarisesti, epälineaarinen betonilaattojen analyysi. Liittorakenteiden mitoitusta parannettu. Botonilaattojen lävistysmitoitusta parannettu, paljon muuta.

SciaVirtual Systems Oy Roadshow Kuopio. Näe SCIA Engineer ja Jigi Kuopiossa. Paikka Sokos hotel Puijonsarvi 24.5.2018 klo 12-16. Minna Canthin katu 16, 70100 Kuopio. Ilmoittaudu juha.laitinen@virtualsystems.fi tai 040-0551984 21.5.2018 mennessä

Scia


Jigi

Jigi on helppo ja tehokas suomenkielinen ohjelma rakennesuunnitteluun. Ohjelmisto sisältää betonin, teräksen, puun ja anturoiden mitoituksen eurokoodin mukaan. Jigin statiikkamoduuli perustuu 3D-elementtimenetelmään. Mitoitusmoduulit perustuvat eurokoodin uusimpaan EN-versioon ja kansallisiin liitteisiin. Rakenteiden suunnittelijat hyödyntävät Jigiä mm.erilaisten talorakenteiden mitoitukseen. Mekaniikka ja laitesuunnittelijat puolestaan käyttävät Jigiä monenmuotoisten tukirakenteiden ja esimerkiksi hoitotasojen suunnitteluun.

Jigi sopii sekä pienille että isoille yrityksille. Ohjelmistosta on saatavana työasema- ja verkkoversio sekä oppilaitosversio. Jigi on suuri ominaisuuksiltaan, mutta pieni hinnaltaan. Kehitämme Jigiä jatkuvasti käyttäjien palautteiden ja alan vaatimusten mukaisesti käyttäjäystävällisyydestä tinkimättä.

Jigi Jigi Jigi


Scia Engineer

Scia Engineer tuo innovaation rakennesuunnitteluun. Scia on perustettu v.1974. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Belgiassa. Scia kuuluu Nemetschek Group:iin, joka tuottaa mm.Allplan, Vectorworks, Graphisoft, Solibri ja Frilo nimillä tunnettuja kansainvälisiä ohjelmistoja Scia:n vahvan tarjonnan lisäksi. Nemetchek Group on maailman johtava AEC sektorin suunnitteluohjelmien toimittaja. Scia on buildingSmart Allianssin jäsen ja ainoa Structural Analysis ohjelmistojen toimittaja joka on IFC 2x3 sertifioitu.

Scia Engineer on monipuolinen ja tehokas vaativiin mallinnus- ja FEM laskentaan suunnattu alan huippuohjelmisto. Ohjelmistolla mitoitat lineaarisesti ja epälineaaristi haastavimmatkin rakenteet. Käyttökohteet ovat pienimmistä katoksista ja palkeista aina rakennuksen jäykistyslaskentaan suuriin ja vaativiin teräs- ja betonirakenteisiin. Tuettuna on hyvin betoni, teräs, alumiini ja puurakenteet. Myös pohjarakenteiden laskentaan Scia tarjoaa työkaluja (paalut, maaperä). Laskenta ja mitoitus eurokoodin mukaan. Ohjelmalla tuotat myös helposti ja tehokkaasti raportoinnit laskennasta. Scia:aan kannattaa ehdottomasti tutustua, et pety. Scia Engineer ohjelmistoista eniten käytettyjä Suomessa ovat Concept Edition, Professional Edition ja Expert Edition.

Scia Scia Scia


Fem-Design, Win-Statik

Strusoft AB on ruotsalainen rakennesuunnitteluohjelmien valmistaja, jolla on toimintaa pohjoismaissa ja useissa Euroopan maissa. Tuoteperheeseen kuuluu helppokäyttöinen, mutta tehokas Win-Statik 2D statiikan laskentaan ja Fem-Design ohjelmisto, jolla mitoitat 3D rakenteita ja 2D Plate sovellus, joka on tarkoitettu laattojen mitoitukseen. Laskenta ja mitoitus eurokoodin mukaan. Raportointi onnistuu myös helposti lisätyökalun avulla. Laattojen mitoitus toteutettu epälineaarisena jolloin halkeilun vaikutus jäykkyyteen ja taipumiin on tarkka. Myös Win-Statik laskee betonikehät epälineaarisesti. Esivalettujen betonirakenteiden kanssa Fem-Design tarjoaa hyviä työkaluja rakenteen laskentaan. Maaperän vaativat epälineaariset analyysit ja sen vuorovaikutus rakenteeseen voidaan analysoida Fem-Design ohjelmistolla. Lisäohjelmistoja on saatavilla esim. Steel Joint teräsliitosten mitoitukseen.

Strusoft Strusoft Strusoft